Kb 7-8 évvel ezelott kezdodött a derékfájás nálam. Viszonylag gyorsan, néhány hónap alatt nagyon eros derékfájásom lett, a lábakba kisugárzó fájdalommal. Spontán jött, spontán ment. Hol az egyik, hol a másik oldalon éreztem. Néha annyira erosen fájt, hogy volt rá példa hogy reggel csak segítséggel tudtam fölkelni az ágyból. Mindez elso éves foiskolásként!
Reumatológián jártam vele, megvizsgáltak, csináltak egy röntgent és megállapították, hogy porckopásom van, amibol egyszer akár porckorongsérv is lehet. Azt mondta az orvos, hogy ezt visszacsinálni már nem lehet, maximum megállítani ezt a degeneratív folyamatot. Írtak fel gyógytornát, fizikoterápiás kezelést, gyógymasszázst. Nem igazán segített egyik sem. Átmenetileg elmúlt a fájdalom, de néhány hónap múlva újra visszatért.
Jártam még 2 másik reumatológusnál és a neurológián is voltam. Igazából sehol nem mondtak újat, mindenhol csak a gyógytornát és az úszást javasolták. 4 különbözo gyógytornásznál jártam, ez mondjuk mind SZTK-s, csoportos gyógytorna volt (tehát nem egyénre szabott). Ideig-óráig elmúlt tole a fájdalom, de mindig visszatért, és mindig eléggé erosen. A lábam rendszeresen ki akart csuklani alólam, alig bírtam menni. Buszon, villamoson sokszor le sem mertem ülni, mert attól féltem, hogy nem fogok tudni felállni.

Aztán egyszer a férjem rátalált a neten a Wekerlei Mozgásmuhelyre és innen már ismered a történetet. 🙂
Amiért én nagyon hálás vagyok Neked és a mélyizom technikát alkalmazó Pilates-nek, hogy végre megismertem egy olyan módszert, amivel jelentosen csökkent a fájdalom. Tökéletesen gyógyultnak ugyan nem nyilváníthatom magam, mert idonként visszatér a fájdalom, de már nem olyan erovel, és ha kicsit is érzem akkor most már tudom mihez “nyúljak”. A Toled tanult gyakorlatok és technika sokat segít a mindennapokban.
Ági